Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 18. April 2023.

150 sadnica crnog bora kao zalog za budućnost

Povratak

150 sadnica crnog bora kao zalog za budućnost
150 sadnica crnog bora kao zalog za budućnost

Veliki projekat sadnje stabala u našoj zemlji “Zasadi drvo”, koji je pokrenut 2019. godine, a za cilj ima pre svega očuvanje životne sredine, tokom prošle nedelje ušao je u završnicu četvrtog ciklusa. Mališani iz pećinačke Predškolske ustanova “Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima bili su 12. aprila deo velike sadnje 150 sadnica crnog bora i ozelenjavanja prostora oko vrtića.

Akciji u Šimanovcima prisustvovao je i predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić, koji nam je tom prilikom rekao da je sadnja drveća zalog za budućnost, i da je posebno važno da deca od malih nogu shvate značaj svakog pojedinačnog drveta. On je dodao, da se Opština Pećinci trudi da na sve moguće načine vodi računa o zaštiti životne sredine i o samom čistom vazduhu, a da je akcija u Šimanovcima posebno važna za mališane koji su u prilici da sami zasade drvo i rastu zajedno sa njim.

U okviru ovog projekta koji sprovodi Adria media group i dm drogerie markt, zasađeno je pola miliona sadnica, a jedan od partnera na projektu je i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

“Slogan današnjeg dana može da bude "rasti, rasti moj zeleni bore" s obzirom da su se najmlađi članovi ove ustanove postarali da sadnice zadobiju neki život na drugoj teritoriji” - kazala je podsekretarka PS za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak.

Direktorka PU Kameni Anita Volčevski rekla je da su sadnice posađene na prostoru oko objekta kod parkinga, s obzirom da u krugu vrtića već imaju sadnice koje su posađene kada je izgrađen i vrtić pre neku godinu. Kako je rekla, bilo je pravo zadovoljstvo gledati decu kako svojim malim ručicama sade drveće i time daju veliki doprinos ovoj odličnoj akciji.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje