Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 14. Januar 2022.

Đokić: Svako novorođenče nam je dragoceno

Povratak

Đokić: Svako novorođenče nam je dragoceno
Đokić: Svako novorođenče nam je dragoceno

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić posetio je danas porodicu Dujaković iz Sibača i tom prilikom je u ime pećinačke lokalne samouprave uručio poklon u vidu higijenskog paketa za malog Stefana, rođenog tokom prošle godine.

On je tom prilikom izjavio da je kupovina higijenskih paketa za svako novorođenče na teritoriji opštine, pored jednokratne novčane naknade u iznosu od 40.000 dinara, još jedna mera kojom Opština pruža podršku porodicama sa bebama.

„Ovo je jedan mali znak pažnje kojim roditeljima poručujemo da mogu da računaju na podršku lokalne samouprave u odgajanju dece, sa željom da mlade parove podstaknemo da zasnuju ili prošire porodicu, a sve sa ciljem povećanja nataliteta. Negativan prirodni priraštaj pogađa celu zemlju, pa i našu lokalnu zajednicu i zbog toga nam je svako novorođenče dragoceno“ – izjavio je prvi čovek pećinačke opštine.

Stefan je drugo dete u porodici Dujaković, a kako nam je rekla majka, Nataša Obrić Dujaković, u ovom trenutku dalje proširenje porodice nije u planu.

„Imamo i ćerku Elenu koja ove godine puni šest godina i u ovom trenutku ne planiramo još jedno dete, a za kasnije videćemo. Iako smo oboje zaposleni, pomoć svakako dobro dođe, ali i pažnja od strane Opštine“ – rekla nam je Nataša.

Da se i pažnja koju pećinačka lokalna samouprava poklanja mladim roditeljima računa slaže se i otac porodice Siniša Dujaković.

„Drago mi je što je predsednik došao baš danas, kad obeležavamo krsnu slavu i kada smo na okupu. Finansijsku podršku smo od Opštine dobili i za prvo dete i svaka pomoć roditeljima je važna, ali pored finansijske podrške važna je i pažnja koju Opština poklanja svakom detetu koje se ovde rodi. Zbog toga ove mere jesu dobre“ – izjavio je Siniša Dujaković.

Higijenski paketi će u ovoj podeli biti isporučeni na kućne adrese 160 porodica sa teritorije pećinačke opštine, koje su dobile bebu u prošloj godini.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje