Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 27. Септембар 2022.

У петак промоција романа првенца Ивана Гмизића у пећиначком КЦ-у

Повратак

У петак промоција романа првенца Ивана Гмизића у пећиначком КЦ-у
У петак промоција романа првенца Ивана Гмизића у пећиначком КЦ-у

Свечана промоција првог објављеног романа двадесетосмогодишњег мастер историчара Ивана Гмизића из Карловчића биће одржана у петак 30. септембра ове године у сали пећиначког Културног центра са почетком у 19.00 часова.

Аутор романа завршио је мастер студије на Филозофском факултету у Београду, на одсеку за историју и, како каже, у роману је унутрашњу борбу човека приказао кроз призму рата где се битка води на сваком сегменту његовог битисања.

„Битка се огледа и кроз спољашње утицаје који делују на човека, али пре свега се односи на његов унутрашњи свет. У роману сам говорио о неупоредиво већем унутрашњем свету човека над спољашњим дешавањима и утицајима који га окружују. На врло скривен начин стављам акценат на спознају добра и зла, као и самог себе кроз изборе које доносимо, како се са њима носимо, као и како са њима да живимо“ – истиче аутор.

Организатори промоције су Културни центар „Пећинци“ и Народна библиотека у Пећинцима, а књижевно вече се реализује у оквиру петог по реду „Сајма културе младих на селу“ који се одржава под покровитељством пећиначке локалне самоуправе и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Календар

Кликните на означено поље за детаље