Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 25. Јануар 2023.

Уз Пажљивка деца безбеднија у саобраћају

Повратак

Уз Пажљивка деца безбеднија у саобраћају
Уз Пажљивка деца безбеднија у саобраћају

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја Општине Пећинци и ове године је, у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја обезбедио за прваке све три основне школе на територији печиначке општине, интерактивни приручник Пажљивкова правила у саобраћају.

Како нам је рекао Милан Мијић, председник општинског Савета, у питању је врло корисна акција за најмлађе учеснике у саобраћају, који се на свом путу од куће до школе сусрећу, неки по први пут, са основним саобраћајним прописима.

“Циљ ове акције је, пре свега да се код најмлађих развије култура понашања у саобраћају и да се повећа безбедност деце у саобраћају. Општински Савет у сарадњи са пећиначком локалном самоуправом и Полицијском станицом у Пећинцима доста напора улаже у превенцију и едукацију свих учесника у саобраћају, а посебно деце, док са Агенцијом за безбедност саобраћаја већ осму годину организујемо акцију Пажљивкова правила у саобраћају” - рекао је Мијић, и додао да је и за ову генерацију првака у плану организовање представе Пажљивко, која би требало да буде реализована током пролећа.

Он додаје да је књига Пажљивкова правила од пре неку годину интерактивна, и да деца, односно њихови родитељи, могу на телефон или таблет да преузму апликацију која очитава QР код са приручника.

„Када се апликација активира, телефон или таблет се само усмере на страницу из приручника, апликација препознаје страницу и на уређају се активирају видео задаци на тему коју та страница обрађује. Тако деца добијају прилику да, практично, кроз видео игрицу стичу нова знања о саобраћају“ – казао је Мијић.

Учитељица Зорица Дмитрашиновић сматра да ова акција општинског Савета и Агенције за безбедност саобраћаја помаже првацима да се додатно едукују о безбедном кретању у саобраћају, поготово јер многи од њих, како је рекла, сада већ сами долазе у школу.

Савет је ове године поделио укупно 220 Пажљивкових правила у саобраћају и распореда часова ђацима првацима, као и ученицима специјалних одељења у школама у Купинову и Пећинцима, а за предшколце је обезбеђено 210 бојанки Пажљивко.

Календар

Кликните на означено поље за детаље