Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 9. Новембар 2021.

Ново возило за ефикаснији свакодневни рад

Повратак

Ново возило за ефикаснији свакодневни рад
Ново возило за ефикаснији свакодневни рад

У Предшколску установу „Влада Обрадовић Камени“ јуче је стигло ново возило, које је ова васпитно-образовна установа набавила средствима добијеним на конкурсу Министарства правде.

Ново наменско теретно возило марке Опел ће по речима председника општине Пећинци Синише Ђокића Предшколској установи обезбедити далеко лакши свакодневни рад, јер су до сада имали само једно теретно возило.

„Пећиначка предшколска установа има још 14 објеката и особље ове установе свакодневно има потребе да обилази сва насељена места, понекад и по више пута на дан. Од сада ће имати два теретна возила и биће у прилици да несметано обављају свој васпитно-образовни рад и да у сваком тренутку стигну до сваког детета у нашој општини“ – рекао је председник Ђокић.

Вредност возила је преко 2 милиона динара, а Министарство правде је ова средства прикупило по основу одлагања кривичног гоњења. По речима директорке ПУ Камени Аните Волчевски, летос су уручени уговори о додели средстава за 139 пројеката од јавног интереса из области здравства, културе, просвете и социјалне заштите, међу којима се нашао и пројекат пећиначке предшколске установе.

„У сарадњи са пећиначком локалном самоуправом почетком године смо аплицирали за средства код Министарства правде. Ново теретно возило ће нам омогућити бржу и ефикаснију доставу потрошног материјала и опреме, лакше одржавање објеката, превоз постељине, јер је најудаљенији објекат на 30 км од централног у Пећинцима“ – казала је Волчевски и додала да ће од сада и стручна служба ове васпитно-образовне установе бити у прилици да правовремено пружи подршку, како сваком детету, тако и васпитном особљу.

Календар

Кликните на означено поље за детаље