Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 2. Децембар 2022.

Нове саднице за лепши и здравији вртић

Повратак

Наши познати глумци Ненад Окановић и Бојан Ивковић приредили су шимановачким предшколцима прави мали шоу, а деца су са пуно ентузијазма узела учешћа у садњи нових садница, која се претворила у незаборавно дружење.

Нове саднице за лепши и здравији вртић
Нове саднице за лепши и здравији вртић

Данас је општинско руководство на челу са председником општине Пећинци Синишом Ђокићем, заједно са представницима Е.Т.М. продукције, у дворишту вртића у Шимановцима засадило шест садница четинара које је ова продукција донирала вртићу.

Наши познати глумци Ненад Окановић и Бојан Ивковић приредили су шимановачким предшколцима прави мали шоу и кроз игру и забаву их едуковали о значају очувања животне средине, садње дрвећа и правилног одлагања смећа, а деца су са пуно ентузијазма узела учешћа у садњи нових садница, која се претворила у незаборавно дружење.

По речима Ненада Окановића, Е.Т.М. продукција већ другу годину у студију у Шимановцима снима серију Сложна Браћа.

„Ту смо били гости, а сада смо већ помало и домаћини. Имамо дивну сарадњу са Општином и договорили смо се да заједно допринесемо нешто. Тако смо донели ове јелке и засадили их у вртић, зато што дрво представља живот, а ови млади људи овде су наша будућност и вреди улагати у њих. Клинци су сјајно реаговали. Они увек реагују из срца, а Боки је невероватан са њима и обожавају га, вероватно још из Лагалице. Данас смо засадили шест јелки, али у сарадњи са Општином садња ће бити настављена и ово ће једног дана бити лепа шумица“ – рекао је Окановић.

Да ће садња бити настављена потврдио је и председник општине Пећинци Синиша Ђокић, који је најавио да ће Општина Пећинци и Месна заједница Шимановци засадити још двадесетак нових стабала, како би шимановачки вртић постао оаза у којој ће деца имати много боље услове за боравак.

„Ово је круна успешне сарадње Општине Пећинци и Е.Т.М. продукције, а деца су се одушевила данашњим дружењем са нашим познатим глумцима. Важно је код деце подизати свест о значају очувања животне средине од најранијег узраста. Да их научимо да смеће не бацају по улици, већ да га одлажу у канте и контејнере. Да их научимо да саде дрвеће, јер свако ново дрво значи чистији ваздух, и то управо због њих самих који тек почињу да живе и који, ако се сви потрудимо, могу да живе у лепшем и чистијем окружењу“ – поручио је председник Ђокић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље