Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 2. Децембар 2022.

Млади таленти се представили шимановачкој публици

Повратак

Млади таленти се представили шимановачкој публици
Млади таленти се представили шимановачкој публици

У Завичајној кући у Шимановцима, 29. новембра, одржан је завршни концерт у оквиру пројекта „Заједно у ритму на селу – класична музика кроз балет“, подржан од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Општине Пећинци.

Поздрављајући присутне директор Културног центра Пећинци, изразио је велико задовољство што се овакав уметнички концепт по први пут организује управо у Шимановцима.

„Ово је прва од бројних оваквих вечери које планирамо да организујемо ван Пећинаца. Простор Завичајне куће је идеалан простор за промоцију младих талената и тим поводом захвалио бих се Месној заједници Шимановци на свесрдној помоћи при организацији“ -рекао је Деврња.

Током музичко-драмске вечери, шимановачкој публици су се представили ученици и наставници ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ и полазници Драмске секције Културног центра Пећинци, под менторством Слободана Станковића. Интересантан и разнолики програм подразумевао је извођење популарних класичних нумера, изведених на гитари и клавиру, затим соло песмама, као и рецитовање најлепших примера дечје поезије домаћих аутора.

Како нам је рекла Бранислава Трифуновић, координаторка пројекта, завршном концерту Културног центра претходило је седамнаест радионица одржаних у свим школама општине Пећинци, као и у музичкој школи, након чега су одржана и два концерта - у Пећинцима и у Руми.

“Драго ми је да већ четврту годину успешно реализујемо овај пројекат, што свакако сведочи о његовој одрживости. Сваке године се трудимо да обогатимо програм, проширимо границе и ван наше општине, што смо ове године и успели, концертом и радионицама у Руми, чиме радимо на јачању међуопштинских веза, али и знајачној размени искустава” – казала је Трифуновић.

Након концерта, директор Деврња поделио је поклоне у виду дидактичког материјала свим учесницима. Концерт је организован у сарадњи са Саветом месне заједнице Шимановци и ОШ “Душан Јерковић Уча” из Шимановаца

Календар

Кликните на означено поље за детаље