Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 14. Јануар 2022.

Ђокић: Свако новорођенче нам је драгоцено

Повратак

Ђокић: Свако новорођенче нам је драгоцено
Ђокић: Свако новорођенче нам је драгоцено

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић посетио је данас породицу Дујаковић из Сибача и том приликом је у име пећиначке локалне самоуправе уручио поклон у виду хигијенског пакета за малог Стефана, рођеног током прошле године.

Он је том приликом изјавио да је куповина хигијенских пакета за свако новорођенче на територији општине, поред једнократне новчане накнаде у износу од 40.000 динара, још једна мера којом Општина пружа подршку породицама са бебама.

„Ово је један мали знак пажње којим родитељима поручујемо да могу да рачунају на подршку локалне самоуправе у одгајању деце, са жељом да младе парове подстакнемо да заснују или прошире породицу, а све са циљем повећања наталитета. Негативан природни прираштај погађа целу земљу, па и нашу локалну заједницу и због тога нам је свако новорођенче драгоцено“ – изјавио је први човек пећиначке општине.

Стефан је друго дете у породици Дујаковић, а како нам је рекла мајка, Наташа Обрић Дујаковић, у овом тренутку даље проширење породице није у плану.

„Имамо и ћерку Елену која ове године пуни шест година и у овом тренутку не планирамо још једно дете, а за касније видећемо. Иако смо обоје запослени, помоћ свакако добро дође, али и пажња од стране Општине“ – рекла нам је Наташа.

Да се и пажња коју пећиначка локална самоуправа поклања младим родитељима рачуна слаже се и отац породице Синиша Дујаковић.

„Драго ми је што је председник дошао баш данас, кад обележавамо крсну славу и када смо на окупу. Финансијску подршку смо од Општине добили и за прво дете и свака помоћ родитељима је важна, али поред финансијске подршке важна је и пажња коју Општина поклања сваком детету које се овде роди. Због тога ове мере јесу добре“ – изјавио је Синиша Дујаковић.

Хигијенски пакети ће у овој подели бити испоручени на кућне адресе 160 породица са територије пећиначке општине, које су добиле бебу у прошлој години.

Календар

Кликните на означено поље за детаље