Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 16. Новембар 2021.

Новчана средства за реновирање тоалета

Повратак

Новчана средства за реновирање тоалета
Новчана средства за реновирање тоалета

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице доделио је средњој Техничкој школи „Миленко Веркић Неша“ у Пећинцима средства за реновирање ученичких тоалета у износу од близу милион и осамсто хиљада динара.

Уговор о додели новчаних средстава за финансирање санитарних чворова недавно је примила в.д. директора Сања Дујић, по чијим речима се ради о значајним средствима која ће бити утрошена за комплетно реновирање два тоалета у приземљу старог дела ове образовне установе, чиме ће се побољшати услови за рад и боравак ученика у школи.

„Побољшаће се, пре свега, хигијенски услови, јер ћемо са додељеним средствима добити сасвим нове и модерне тоалете – биће замењена плочице, постављена нова врата и замењена комплетна санитарија. Надам се да ће радови ускоро започети, јер ћемо на овај начин мало освежити овај стари део школе кога очекује комплетна реконструкција“ – рекла је Дујић.

Уговоре о финансирању и суфинансирању реконструкције, адаптације, санације, инвестиционог и текућег одржавања објеката двадесет једне установе основног и средњег образовања и васпитања у АП Војводини, вредне 76 милиона динара, уручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је том приликом рекао да је од тог износа 57,6 милиона динара опредељено за радове на обнови и одржавању 14 основних школа, док је 18,4 милиона динара издвојено за радове на санацији у седам средњих школа.

„На иницијативу председника Александра Вучића пре шест година покренут је пројекат свеобухватног улагања у школске и предшколске установе. Учинили смо значајне кораке како бисмо оснажили капацитете школа, реализовали велике инвестиције и помогли запосленима повећањем плата“ – изјавио је Мировић и подсетио на то да је Покрајинска влада, следећи ту иницијативу, издвајала знатна средства како би се дошло до сваке школе у Војводини, као и да ће Покрајинска влада наставити са улагањем у образовне установе како би свој деци и запосленима обезбедили што боље услове за учење и рад.

Календар

Кликните на означено поље за детаље