Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 1. Децембар 2021.

Децембар у знаку младих

Повратак

Децембар у знаку младих
Децембар у знаку младих

„Сајам културе младих на селу“ који се ове године реализује по четврти пут у организацији пећиначког Културног центра под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Општине Пећинци одржаће се од 3. до 24. децембра. Љубитељи књижевности, музике, позоришта, археологије и филма биће у прилици да уживају у промоцији збирке прича за децу, концертима инструменталне и духовне музике, монодрами и археолошком филму.

„Сајам културе младих на селу“ свечано ће бити отворен у петак 3. децембра са почетком у 12.00 часова у холу пећиначког Културног центра где ће бити одржана промоција збирке прича за децу под називом „Где се крије Туцко Каламуцко“ чији је аутор једанаестогодишњи Јован Стајчић из Купинова, а догађај се организује у сарадњи са Народном библиотеком у Пећинцима и Основном школом „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима.

Следећег петка, 10. децембра у сали Културног центра одржаће се Ревија музичких талената под називом „Музиком до звезда“ у оквиру које ће наступити полазници Студија за музичку едукацију и образовање и ванредни ученици Музичке школе „Петар Кранчевић“ у Сремској Митровици заједно са ученицима издвојеног одељења у Пећинцима румске Основне музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ који ће се представити на клавиру, хармоници, тамбури и гитари.

У петак 17. децембра љубитељи позоришта биће у прилици да на сцени Културног центра премијерно погледају камерну монодраму под називом „Анин петнаести рођендан“ рађену према записима из „Дневника Ане Франк“ у којој игра глумица Теодора Кушић из Старе Пазове, а режију потписује Слободан Станковић из Пећинаца, студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду.

Свечано затварање фестивала планирано је за петак 24. децембар када ће премијерно бити приказан археолошки филм под називом „Тврђава Купиник – 500 година после“ рађен у продукцији новооснованог Музеја „Купиник“ који функционише при Културном центру, а гости завршне вечери биће чланови Хора „Кранчевић“ који функционише при Музичкој школи „Петар Кранчевић“ у Сремској Митровици.

Овогодишњи фестивал реализује се у смањеном обиму због ситуације изазване коронавирусом уз поштовање епидемиолошких мера, те услед тога организатор задржава право измене програма, док ће догађаји бити емитовани онлајн путем званичног Јутјуб канала Културног центра Пећинци. Улаз за све догађаје је бесплатан, а приликом посете догађајима обавезне су заштитне маске.

Календар

Кликните на означено поље за детаље