Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Недеља, 14. Новембар 2021.

Међународно признање за нашег фотографа

Повратак

Међународно признање за нашег фотографа
Међународно признање за нашег фотографа

На Међународном дигиталном салону 2021, који је организовало Фотографско друштво младих (Youth photographic society) из Бенгалора у Индији, поводом великог јубилеја – 50 година рада Друштва, фотограф Слободан Чавић из Шимановаца окитио се са две награде.

У категорији црно-беле фотографије Чавић је награђен златном медаљом за фотографију „Од данас до сутра“, коју му је доделило Фотографско друштво младих, а у категорији Природа Чавићева фотографија „Борба за територију“ добила је похвалу од Међународне федерације фотографске уметности (International federation of photographic art).

„Мислим да је ово до сада најпрестижније такмичење на којем сам учествовао. Награде сам освојио у конкуренцији 1.276 аутора, из 64 земље света, који су на конкурс послали укупно 17.451 фотографију. Фотографије је оцењивао дванаесточлани жири, састављен од носилаца највиших звања Светске фотографске асоцијације са свих страна света, а награђене фотографије ће бити уврштене у изложбу која ће бити постављена у Индији, где ћу бити једини представник Србије“ – рекао нам је Слободан Чавић.

За фотографију „Борба за територију“ Чавић је недавно на Конкурсу за најбољу фотографију 2021. године „Птице у акцији“, у организацији Фондације за заштиту птица грабљивица из Београда, освојио наградно путовање у кањон Трешњице, где ће имати прилику да фотографише белоглаве супове.

Календар

Кликните на означено поље за детаље