Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 18. Октобар 2021.

Класична музика у цртаном филму за све малишане

Повратак

Класична музика у цртаном филму за све малишане
Класична музика у цртаном филму за све малишане

Током протекле недеље, Културни центар Пећинци наставио је са организовањем музичко-едукативних радионица за децу основношколског узраста са територије пећиначке општине, у оквиру пројекта „Заједно у ритму на селу – класична музика у цртаном филму“. Ученици у Огару, Доњем Товарнику, Карловчићу, Сремским Михаљевцима, Попинцима и Сибачу били су у прилици да уживају у класичној музици на мало другачији начин.

Како нам је рекла Бранислава Трифуновић, едукатор и координатор пројекта, због велике заинтересованости радионицама је присуствовало више одељења.

“Учитељице су биле одушевљене што ми долазимо код њих, јер како су нам рекле у тим мањим школама се обично ниста не дешава, а све активности оне саме организују, тако да им се јако допало што долазе едукатори са стране, а посебно извођачи. Заиста су клавиристкиња и гитариста покупили све ловорике, а појединој деци је то први контакт са класичном музиком уживо” – рекла је Трифуновић, и додала да ће током ове недеље одржати још две радионице у Дечу и Прхову, као и да су за сам крај активности у оквиру овогодишњег пројекта, у сарадњи са ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ из Руме, планирана два концерта намењена деци.

Пројекат пећиначког КЦ „Заједно у ритму на селу – класична музика у цртаном филму“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Календар

Кликните на означено поље за детаље