Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 18. Октобар 2021.

Искуства са терена непроцењива

Повратак

Искуства са терена непроцењива
Искуства са терена непроцењива

У оквиру посета удружењима жена са територије Војводине, које су претходиле 15. октобру – Међународном дану жена на селу, заменица Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, Снежана Кнежевић, посетила је и два удружења са територије пећиначке општине – УЖ „Сремица“ из Пећинаца и УЖ „Шимановчанке“ из Шимановаца.

Покрајински заштитник грађана – омбудсман овим посетама тежи да стекне увид у проблеме са којима се жене на селу суочавају, између осталог и приликом израде пројеката или конкурисања за подстицајна финансијска средства, и да допринесе њиховом решавању.

По речима Снежане Кнежевић, представници омбудсмана су, заједно са представницима Завода за равноправност полова и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, обишли петнаестак удружења жена широм Војводине и веома су задовољни посетама јер су, како је истакла, сазнања која се стичу на терену, у непосредном контакту са женама, непроцењива.

Председница Удружења жена “Сремица” Мара Миловановић каже да је удружење на чијем је челу искористило посету да госте из Новог Сада упозна са досадашњим радом и успесима удружења, а да су од гостију добили корисне савете у вези са писањем пројеката и аплицирањем за средства за активности удружења.

Да је посета била корисна слаже се и председница Удружења жена “Шимановчанке” Душица Милошевић.

“Током састанка, представници покрајинских институција представили су нам идеју умрежавања свих удружења жена са територије наше општине у једну кровну организацију, ради успешнијег пласмана наших производа” – рекла нам је Милошевић.

Састанку у Пећинцима присуствовала је директорка Туристичке организације општине Пећинци Љубица Бошковић, а састанку у Шимановцима председник Савета месне заједнице Шимановци Александар Мандић.

Представнице удружења “Сремица” и “Шимановчанке” учествовале су 15. октобра конференцији “Сеоске жене – покретачице локалног развоја”, организованој у Новом Саду поводом Међународног дана жена на селу.

Календар

Кликните на означено поље за детаље