Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 30. Јануар 2023.

Саопштење поводом упада Демократске странке у Општину Пећинци

Повратак

Саопштење поводом упада Демократске странке у Општину Пећинци
Саопштење поводом упада Демократске странке у Општину Пећинци

„Челници и активисти Демократске странке настављају са праксом насилног упадања у институције Општине Пећинци. Председник Општинског одбора Демократске странке Пећинци Никола Мажић и заменик председника Извршног одбора ДС Дарко Симић су данас, уз помоћ посланика Демократске странке Драгане Ракић и Срђана Миливојевића, на силу ушли на седницу Комисије за планове Општине Пећинци, која је одржавана у згради Општине.

Након што су од стране председника Комисије замољени да напусте седницу, како би Комисија могла да настави са радом, они су то одбили, а посланица Драгана Ракић је почела да држи политички говор, чиме је у потпуности онемогућила рад Комисије, па је председник Комисије био приморан да прекине седницу, а локална самоуправа је о инциденту обавестила полицију. Након доласка полиције Мажић, Симић и Ракић су напустили зграду Општине, а Миливојевић је остао на седници Комисије која је наставила са радом.

Ово је за свега наколико месеци трећи упад челника и активиста Демократске странке у институције општине Пећинци. Најпре су упали у зграду предшколске установе у Пећинцима, недавно у зграду средње техничке школе, а сада и у зграду Општине Пећинци. За све то време локална власт је показивала велико стрпљење и није одговарала на оптужбе и увреде, са циљем да избегне ескалацију сукоба, и трудила се да настави са пословима за које су је грађани општине Пећинци изабрали.

Међутим, данас смо били приморани да позовемо полицију, јер не можемо да дозволимо да институције буду таоци и жртве самовоље нeколико опозиционих активиста. Овакве демонстрације силе од стране Демократске странке посебно су недопустиве према образовним установама, а дужност локалне самоуправе је да обезбеди сигурност за децу која их похађају и за све грађане. Стога ћемо убудуће на свако насиље одговорити подношењем пријава надлежним органима, убеђени да ће институције ове земље бити у стању да у складу са законом и својим надлежностима зауставе неколико политичких активиста којима је насиље постало једини аргумент.“

Председник општине Пећинци

Синиша Ђокић


Календар

Кликните на означено поље за детаље