Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Понедељак, 16. Новембар 2020.

Потврђено 5 нових случајева инфекције

Повратак

Потврђено 5 нових случајева инфекције
Потврђено 5 нових случајева инфекције

У циљу спречавања ширења инфекције корона вирусом на територији наше општине, Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци потврдио је данас мере које је донео републички Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести Covid-19.

Од сутра, 17. новембра, ограничен је рад угоститељских објеката, кафића, ноћних клубова, ресторана, као и тржних центара и продавница, који ће бити затворени од 21.00 час до 5.00 часова ујутру. Од ове мере изузете су апотеке, доставе хране, пумпе за точење горива и привреда која ради и трећу смену.

На Штабу је, такође, потврђено да је, према подацима Завода за јавно здравље Сремска Митровица, на територији пећиначке општине регистровано пет нових случајева заразе, као и да је број прегледа у ковид амбуланти пећиначког Дома здравља повећан.

“С обзиром да се број заражених повећава у целој земљи па и код нас, прибегли смо благом пооштравању постојећих мера. Међутим, уколико број заражених у општини Пећинци почне драстично да се повећава, бићемо приморани да донесемо нове рестриктивније мере, како би спречили да вирус ескалира у нашој локалној заједници” – нагласио је командант Штаба Синиша Ђокић.

На Штабу је наложено Јавном комуналном предузећу “Сава” да редовно врши појачану дезинфекцију простора око зграде Општине, као и простора око пећиначког Дома здравља „Др Драган Фундук“, затим просторе месних пијаца, улазе у стамбене зграде у Пећинцима и аутобуска стајалишта.

По налогу Штаба ЈКП „Водовод и канализација“ редовно допуњава резервоаре са натријум-хипохлоритом у свих 15 насеља пећиначке општине, из којих грађани могу бесплатно да се снабдевају дезинфекционим средством за сопствене потребе.

Све јавне установе су и даље обавези да спроводе свакодневну дезинфекцију простора око својих објеката, а месне заједнице су у обавези да дезинфикују просторе око пошта, амбуланти и продавница у насељима.

Из Штаба подсећају грађане да су забрањена јавна окупљања у затвореном и отвореном простору за више од пет лица. Ова одлука се не односи на школску и радну средину, где и даље може да буде више од пет лица, али само под условом да између лица може да се обезбеди дистанца од два метра, односно простор од четири квадратна метра по једној особи. Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од два метра, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично.

Нарочито се апелује на грађане да се придржавају свих мера заштите од корона вируса и да поштују забрану организовања свих врста свечаности, прослава и слава, јер једино уколико сви будемо одговорни можемо спречити ширење заразе у нашој општини.

Календар

Кликните на означено поље за детаље