Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 30. Октобар 2020.

Нових 12 станова за избегличке породице

Повратак

Нових 12 станова за избегличке породице
Нових 12 станова за избегличке породице

У оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања у Републици Србији, Потпројекат 9, данас је у Општини Пећинци одржан састанак поводом изградње станова за избегла лица којем су присуствовали представници Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Београд (ЈУП) и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, заменик председника Општине Пећинци Зоран Војкић и начелница Општинске управе Драгана Крстић са сарадницима, као и представник компаније која се бави извођењем радова.

Како нам је рекао заменик Војкић тема састанка је била изградња нових 12 стамбених јединица за избегла лица из Босне и Херцеговине и Хрватске која имају пребивалиште на територији општине Пећинци.

“Општина Пећинци је доста урадила на решавању стамбеног питања избеглих и интерно расељених лица која живе на нашој територији, што у великој мери доприноси интеграцији избегличких породица у локалну заједницу. У сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије већ је у току изградња једне стамбене зграде са 15 стамбених јединица у Шимановцима, а нова стамбена зграда је још један корак ка потпуном стамбеном збрињавању свих избегличких породица у општини Пећинци. За оба пројекта Општина Пећинци је обезбедила грађевинско земљиште, прикључке на комуналну инфраструктуру - паркинге, прикључак за гас, струју, воду и канализацију, као и партерно уређење простора око објекта” – рекао је Војкић

Пројекат стамбеног збрињавања од изузетне је важности како за општину Пећинци тако и за Републику Србију, а по речима Јелене Томић, менаџера за односе са јавношћу Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, средином новембра расписује се јавна набавка за избор извођача радова на изградњи вишепородичних стамбених објеката у Шимановцима.

“Данашњи састанак је информативног карактера у вези изградње 12 стамбених јединица у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања а циљ Регионалног програма је уствари збрињавање свих најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије” – изјавила је Томић.

Почетак изградње нових 12 станова у Шимановцима за избегличке породице са територије пећиначке општине планирано је за пролеће наредне године.

Календар

Кликните на означено поље за детаље