Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 12. Децембар 2018.

Свака нова фабрика је добра вест за општину Пећинци

Повратак

Свака нова фабрика је добра вест за општину Пећинци
Свака нова фабрика је добра вест за општину Пећинци

Компанија Сика Србија део је швајцарске мултинационалне компаније Сика основане 1910. године, која након више од једног века постојања послује у 105 земаља света. На тржишту Србије је од 2002. године, а прва фабрика адитива за бетон у Шимановцима почела је са радом 2013. године.

Компанију је недавно посетио председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић и том приликом је разговарао са генералним директором Драганом Гавриловићем.

За општину Пећинци смо се одлучили због добре сарадње са људима из локалне самоуправе, добре локације и пословног амбијента који нас овде окружује. Већ 2014. са радом је почела и друга фабрика овде у Шимановцима за производњу прашкастих производа за малтере у грађевинарству. Из центра у Шимановцима поред Србије покривамо и тржиште Црне Горе, а наши производи се извозе и у Словенију, Хрватску, Мађарску, Бугарску, Румунију, Словачку, Француску, па чак и у Швајцарску, што значи да је квалитет производа који се праве овде на истом нивоу као и у најразвијенијим земљама света. Вредност инвестиције у Шимановцима је до сада око шест милиона евра и тренутно упошљавамо стотинак радника, а обе постојеће фабрике раде максималним капацитетом у три смене. Да бисмо одговорили захтевима тржишта ускоро почињемо и градњу треће фабрике, такође за производњу прашкастих производа – малтера у грађевинарству - рекао је Драган Гавриловић, који с поносом истиче да је компанија Сика Србија прошле године била друга по успешности од 105 земаља у којима Сика послује.

Председник Трбовић каже да је најава градње нове фабрике добра вест за општину Пећинци, посебно када је у питању овако успешна компанија као што је Сика.

Посебно ме радује што сам у раговору са господином Гавриловићем сазнао да компанија прати трендове миграција радне снаге и да настоји да бобрим условима за рад спречи одлив локалне радне снаге, што је циљ и нама као локалној самоуправи. Надам се да ћемо заједнички успети да остваримо овај циљ, јер у ситуацији када имамо негативан прираштај становништва веома је значајно да младе људе задржимо овде. Мислим да у томе за сада успевамо, јер мало је средина у којима млади људи имају боље услове за школовање и веће шансе да одмах по завршетку школовања пронађу запослење него у нашој општини - изјавио је Трбовић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље