Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 19. Avgust 2019.

U petak razigrano i svečano

Povratak

U petak razigrano i svečano
U petak razigrano i svečano

Slava u Šimanovcima je i ove godine obeležena višednevnim, raznovrsnim kulturno-umetničkim, sportskim i zabavnim programom, objedinjenim u okviru sada već tradicionalne slavske menifestacije „Dani Šimanovaca“. Sve je počelo u predvečerje 16. avgusta, defileom kulturno-umetničkih društava ulicama Mandić sokak, Dečka, Krnješevačka i Trgom svetog Nikolaja.

U defileu, a potom i na koncertu „Igrom do prijateljstvana letnjoj pozornici u parku u centru sela, učestvovala su kulturno-umetnička društva „Iskon“ i „Iskon veterani“ kao domaćini, zatim „Budućnost“ iz Dobanovaca, „Čigra“ iz Ljukova, „Ivo Lola Ribar“ iz Krčedina, „Svitac“ iz Deča i „Ugrinovci“ iz Ugrinovaca. Burnim aplauzima publika je nagradila sve vredne i razigrane učesnike programa.

„Svi mi u Upravnom odbroru KUD-a „Iskon“ veoma smo ponosni na sve igrače, naročito na one najmlađe. Ljubav prema folkloru i prema deci nas motiviše da razvijamo saradnju sa društvima iz drugih opština i da zajedno sa njima organizujemo koncerte poput ovog, „Igrom do prijateljstva“. Svaki nastup veoma je značajan ne samo zbog igre, u kojoj jednako uživaju i učesnici i publika, već i zbog prijateljstava koja se rađuju iz saradnje kulturno-umetničkih društava“ – rekla nam je Danijela Radivojević iz Upravnog odbora KUD „Iskon“.

Manifestaciju „Dani Šimanovaca“ organizovao je Savet mesne zajednice Šimanovci pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje