Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 25. Decembar 2020.

Trindićevi radovi izloženi u Njujorku

Povratak

Trindićevi radovi izloženi u Njujorku
Trindićevi radovi izloženi u Njujorku

Artios galerija (Artios Gallery ) iz Njujorka po drugi put ove godine izlaže slike našeg umetnika Dragoljuba Trindića, čije će slike, uprkos pandemiji, biti u prilici da pogledaju ljubitelji likovne umetnosti širom sveta. Virtuelna izložba pod nazivom Zimski mozaik: Proslava kreativnosti (Winter Mosaic: Celebrating Creativity) otvorena je 1. decembra i traje sve do 31. januara 2021. godine.

Po rečima samog autora na virtuelnoj izložbi su prikazana dva njegova rada Bela rada i margarita i Dva papagaja (iz brazilskog perioda), a ovakvo međunarodno prezentovanje njegovog rada, kako kaže, daje jednu posebnu težinu njegovom radu.

“Drago mi je da će međunarodna javnost na ovaj način videti da mi imamo ovde dobre umetnike i da možemo parirati svetu sa umetnošću. Smatram da je jako važno učestvovati na što više izložbi u različitim državama i osvajati nagrade, jer to zaista umnogome daje težinu vašem radu i inspiriše da se i dalje trudite i radite što bolje” – rekao je Trindić.

Dragoljub Trindić već godinama predstavlja opštinu Pećinci na Zonskim i Pokrajinskim smotrama likovnih stvaralaca Srema i Vojvodine, nosilac je brojnih nagrada, a ove godine osvojio je prvo mesto na Pokrajinskoj smotri sa slikom “To može biti svako od nas”. Na međunarodnoj sceni pojavio se 2013. godine prvo u Bergamu u Italiji, iste godine i u Los Anđelesu u SAD.

Ove godine već drugi put izlaže na međunarodnoj izložbi u njujorškoj Artios galeriji, a vrtuelna tura kroz izložbu Winter Mosaic: Celebrating Creativity nalazi se na linku:

https://www.artiosgallery.com/virtual-gallery

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje