Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 19. Avgust 2019.

Subotu obeležili sportski događaji

Povratak

Subotu obeležili sportski događaji
Subotu obeležili sportski događaji

Povodom obeležavanja seoske slave u Šimanovcima, u subotu je organizovano niz zanimljivih sportskih događaja. Dan su otvorili šahisti, a prvi potez povukao je zamenik predsednika Opštine Pećinci Zoran Vojkić.

Najpre je odigran ekipni turnir u šahu, na kojem je su učestvovale četiri ekipe. Plasman: 1. Šimanovci 1 9 (8,5), 2. Deč 6 (6,5), 3. Šimanovci 2 3(5,5) i 4. Donji Srem bez meč – bodova (3,5 poena). Na brzopoteznom turniru, u konkurenciji 14 igrača, pobedio je Spaso Ristivojević sa 12,5 poena iz 13 partija. Učinak prestalih šahista: Dejan Živanović 12, Živko Petrović 11, Slaviša Spasić 10, Lazar Babić 8, Slobodan Đurđević 7, Zoran Vukov 6, Radovan Vasić 5,5, Božidar Jovanović 5, Lazar Ćirković 4,5, Vojislav Popović 4, Slobodan Arsenijević 1,5, Dragan Bjeković i Petar Petrović po 1 poen.

Potom je na pomoćnom terenu Fudbalskog kluba „Hajduk 1932“, organizivan Memorijalni turnir „Stefan Jevtić“, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj sportova“, a turnir su pratili i zamenik Zoran Vojkić i direktor Javne ustanove „Sportski centar“ Tomislav Ćirković. Na turniru je učestvovalo 6 ekipa škola fudbala (igrači 2009. godišta), a najuspešnija je bila ŠK Hajduk 1932, koja je u finalu pobedila ŠF Fruškać iz Rume posle izvođenja pebala 3:2 (u regularnom delu je bilo 0:0). U utakmici za 3. mesto, Borac (Progar) – Sloboda (Donji Tovarnik) 1:1, penalima 4:2; za 5. mesto, Donji Srem 2015 (Pećinci) – Sloga (Krnješevci) 3:0.

Drugog dana šimanovačke slave bili su aktivni i lovci. U klasičnoj šicari pobedio je Goran Nikolić iz Petrovčića, ispred Miloša Puškara iz Šimanovaca, Gorana Nedića iz Ugrinovaca i drugih. Prijateljsku utakmicu odigrali su i najstariji fudbaleri (veterani) Hajduka 1932 i Jedinstva iz Surčina. Domaćin je pobedio 9:5, iako je posle prvog poluvremena rezultat bio 1:4.

Subotu veče začinili su članovi Sportskog kluba „Top Forma“ iz Šimanovaca, koji su se tokom sat vremena na letnjoj pozornici u parku, predstavili šimanovačkoj publici, zajedno sa Teodorom Radosavljević koja je pesmom upotpunila veče.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje