Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 7. Oktobar 2019.

Protivgradnim strelcima po 36.000

Povratak

Protivgradnim strelcima po 36.000
Protivgradnim strelcima po 36.000

Na sednici Opštinskog veća Opštine Pećinci, većnici su odobrili sredstva za isplatu nagrada strelcima na protivgradnim stanicama u pećinačkoj opštini. Osamnaest strelaca koji su dejstvovali na devet protivgradnih stanica biće nagrađeno sa po 36.000 dinara za proteklih šest meseci.

„Protivgradni strelci su pokazali veliko zalaganje u odbrani naših atara i naselja od grada. Uspešno su dejstvovali i na taj način predupredili potencijalno veliku štetu koju grad može da nanese kako poljoprivrednim usevima, tako i objektima. Nagrađivanje protivgradnih strelaca nakon uspešne sezone je višegodišnje praksa u našoj opštini, kojom lokalna samouprava pokazuje strelcima da ceni njihovo zalaganje“ – obrazložio je zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić.

Većnici su dali i pozitivno mišljenje na Izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada za školsku 2018/2019. godinu Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“. Kako je rekla pomoćnica direktora predškolske ustanove Svetlana Popović, u prošloj školskoj godini u ovu ustanovu je upisano 706 dece, koja su bila raspoređena u 33 grupe u svih 15 naselja pećinačke opštine.

„Pored redovnog vaspitno-obrazovnog rada, naša ustanova je realizovala i brojne specijalizovane programe u koje su se deca uključivala prema afinitetima. U objektu u Pećincima realizovali smo dramsku radionicu, likovnu radionicu i radionicu za fizičko. U Šimanovcima smo takođe realizovali likovnu radionicu, dok smo u Deču imali i likovnu i muzičku radionicu. U ove aktivnosti je bilo uključeno preko 100 dece. Prošle godine realizovali smo i program „Školica života“, koji smo u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković započeli 2016. godine, a koji od 2017. finansira pećinačka lokalna samouprava. Realizovali smo i specijalizovani program „Igraonica“, a sa Fondacijom Novak Đoković realizovali smo peti ciklus programa podrške roditeljstvu „Podrška, ne perfekcija“. Kroz specijalizovane programe smo uspeli da uključimo značajan broj dece uzrasta od 3 do 5,5 godina koja inače ne pohađaju vrtić“ – rekla je Popović.

Ona se posebno osvrnula na investiciju realizovanu u objektu predškolske ustanove u Pećincima, u okviru koje je zamenjen krov, urađena termoizolacija i sanirane terase na prvom spratu objekta.

„Ovom investicijom, vrednom osam miliona dinara, značajno smo unapredili uslove za boravak dece i za rad zaposlenih u našoj ustanovi“ – izjavila je Popović.

Na sednici su pozitivno mišljenje dobili i Godišnji plan rada Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ za 2019/2020. godinu. Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja za period od 01.01.2019. do 31.07.2019. godine, kao i izveštaji o radu mesnih zajednica Sremski Mihaljevci, Deč, Ogar i Brestač, koji će biti upućeni na usvajanje Skupštini opštine Pećinci.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje