Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 21. Jun 2021.

Prikupljeno dve tone otpada

Povratak

Prikupljeno dve tone otpada
Prikupljeno dve tone otpada

U akciji prikupljanja iskorišćene ambalaže od sredstava za zaštitu bilja, koju već tradicionalno organizuju Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci i Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica, 18. juna je na teritoriji pećinačke opštine prikupljeno oko dve tone ambalažnog otpada. Po rečima Nemanje Aleksića iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača, odziv poljoprivrednika je bio relativno dobar, a najveće količine ambalaže su predala preduzeća „Luki“ i „Pet MB agrar“.

„Ambalaža od sredstava za zaštitu bilja se u našoj opštini prikuplja organizovano sedmu godinu zaredom i vidljivo je da kod naših poljoprivrednika sazreva svest o tome koliko je važno da ambalaža ne završi u kanalima po atarima, već da se organizovano prikupi i reciklira, jer na taj način čuvamo životnu sredinu od zagađenja i stvaramo bolje uslove za poljoprivrednu proizvodnju u budućnosti“ – izjavio je Aeksić.

On je ujedno najavio da će ove godine prvi put biti organizovane dve akcije prikupljanja ambalažnog otpada, a druga akcija se planira za septembar ove godine.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje