Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 12. Jul 2021.

Predstave do sada pogledalo oko 400 mališana

Povratak

Predstave do sada pogledalo oko 400 mališana
Predstave do sada pogledalo oko 400 mališana

Nakon što su predstave za decu održane u tri najveća naselja u opštini Pećinci, Dečije kulturno leto u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave nastavljeno je proteklog vikenda u još tri naselja.

Najpre su u četvrtak 8. jula najmlađi u Deču na platou ispred crkve imali priliku da pogledaju predstavu pod nazivom „Dečak koji nije hteo da odraste“ rađenu po motivima priče „Petar Pan“. Dan kasnije, u subotu, 9. jula, predstava pod nazivom „Devojčica sa crvenim kačketom“ zbog kiše je izvedena u holu Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ u Ašanji, dok su najmlađi Obrežci predstavu „Dečak koji nije hteo da odraste“ pogledali u subotu 10. jula u dvorištu škole. Kulturni centar je za sve mališane koji su prisustvovali događajima obezbedio prigodne poklone u vidu balona.

Direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja izrazio je zadovoljstvo što se najmlađi odazivaju ovakvim programima i istakao da će i u narednom periodu kultura biti dostupna u svakom naselju opštine, pogotovu kada se radi o najmlađima.

„Predstave su do sada izvedene u šest naselja naše opštine, a pogledalo ih je oko četiri stotine mališana. Siguran sam da ćemo i u narednih 9 naselja naići na dobar odziv dece koji su naša buduća publika. Pozorište uvodimo na mala vrata u svako naselje i stvaramo kulturne navike kod najmlađih kako bi posećivali programe i u administrativnom centru kulture u Pećincima. Odziv dece i zainteresovanost da se kulturni programi održe u svih 15 naselja nam govori da smo na dobrom putu“ – rekao je Devrnja.

U obe interaktivne predstave rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra igraju Jelena Nedeljković i Bojan Naić, a režirao ih je student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca.

Dečije kulturno leto održava se od 1. do 31. jula svakog četvrtka, petka i subote od 19 časova u svih 15 naselja opštine. Predstave se održavaju na otvorenim prostorima, odnosno na platoima u centru naselja, parkovima ili u dvorištima škola. Manifestacija se organizuje u saradnji sa Savetima mesnih zajednica i obrazovnim institucijama na teritoriji opštine.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje