Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 10. Oktobar 2019.

Opština podržala inicijative učenika

Povratak

Opština podržala inicijative učenika
Opština podržala inicijative učenika

Povodom obeležavanja Dečije nedelje pećinačka lokalna samouprava organizovala je juče Dan otvorenih vrata za predstavnike učeničkih parlamenata osnovnih škola sa teritorije pećinačke opštine. Mlade parlamentarce je primio Zoran Vojkić, zamenik predsednika Opštine Pećinci, koji je tom prilikom rekao da je ova poseta postala tradicionalna i da je ovo, svakako prilika da se osnovci upoznaju sa radom lokalne samouprave i da u direktnom razgovoru sa opštinskim rukovodstvom iznesu svoje predloge i probleme sa kojima se susreću.

Vojkić je naglasio da je cilj Opštine Pećinci da svi učenici na njenoj teritoriji imaju jednake uslove za boravk u školi i sticanje znanja. Ujedno je najavio da se ovih dana raspisuje tender za rekonstrukciju škole u Karlovčiću, a nakon toga i tender za rekonstrukciju škole u Kupinovu, kao i da je u planu rekonstrukcija škole u Pećincima.

“Pripremni radovi za izgradnju prve faze novog objekta predškolske ustanove u Šimanovcima su već počeli, a mi očekujemo da će se već tokom naredne godine šimanovački mališani useliti u nove prostorije” – rekao je Vojkić.

On je učenicima poručio da vredno rade na sticanju znanja i da se obrazuju, jer je intenzivnim industrijskim razvojem pećinačke opštine stvorena velika potreba za školovanim kadrovima i, kako je rekao, obrazovani mladi ljudi imaće mogućnost da lako pronađu zaposlenje i da uspešnu profesionalnu karijeru ostvare u opštini u kojoj su rođeni.

Tokom razgovora sa zamenikom predsednika, osnovne škole pokrenule su nekoliko zajedničkih tema, poput organizovanja tribina o digitalnom nasilju, kakve su već organizovane ranije, kao i veći angažman na edukaciji učenika iz oblasti ekologije. Tako je jedan od predloga bio da se za škole nabave kontejneri za sortiranje otpada koji bi bili postavljeni u školskim dvorištima. Vojkić je podržao predloge učeničkih parlamenata i najavio da će pećinačka lokalna samouprava pružiti podršku školama u izradi pilot projekata iz ovih oblasti.

Takođe, zamenik predsednika je podržao inicijativu učenika osnovne škole iz Kupinova, koja učestvuje u programu za Čistije i zelenije škole u Vojvodini, da se više radi na edukaciji građana o značaju zaštite životne sredine putem deljenja flajera i štampanja plakata.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje