Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 16. Oktobar 2019.

Mini-koncert za pećinačke prvake

Povratak

Mini-koncert za pećinačke prvake
Mini-koncert za pećinačke prvake

Učenici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje, koji preko 30 godina radi u okviru pećinačkog Kulturnog centra, priredili su 10. oktobra mini-koncert za prvake Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca. Kako nam je rekla Branka Savić, muzički pedagog sa višedecenijskim iskustvom, polaznici Studija već nekoliko godina nastupaju u okviru Dečje nedelje i uvek se raduju javnim nastupima.

„Oni se školuju za muzičke interpretatore i javni nastupi su im neophodni, jer na takvim nastupima pokazuju koliko mogu da se koncentrišu, isključe, i da muzičko delo iznesu upravo onako kako je kompozitor zamislio i zapisao. Napredak je vidljiv, a ove godine smo, specijalno za prvake pripremili program prilagođen njihovom uzrastu pod nazivom „Baš je lepo biti dete“. Naši učenici predstavili su se sa nekoliko solo tačaka na klaviru i kolažom horskih dečjih pesmica“ – rekla nam je Savić.

Koncertu su prisustvovali i zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, direktorka pećinačke osnovne škole Milijana Srdić i direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja.

Vojkić je naglasio da pećinačka lokalna samouprava finansijski podržava rad Studija, sa željom da mladim talentima omogući da dobiju besplatno klasično muzičko obrazovanje, kakvo imaju njihovi vršnjaci u većim sredinama.

Jovan Devrnja je na kraju koncerta pohvalio nastup mladih muzičara i uputio zvaničan poziv Studiju da održi koncert u okviru Sajma kulture mladih na selu, manifetacije koju KC ove godine, od 8. novembra, drugi put organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje