Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 8. Oktobar 2019.

Jednodnevna ruta najatraktivniji proizvod

Povratak

Jednodnevna ruta najatraktivniji proizvod
Jednodnevna ruta najatraktivniji proizvod

Opština Pećinci se i ove godine predstavila na Sajmu turizma u Novom Sadu. Turistička organizacija opštine Pećinci je, na štandu Turističke organizacije Vojvodine, predstavila kulturno-istorijsko nasleđe i prirodno bogatstvo pećinačke opštine, a kako nam je rekla direktorka TO Pećinci Ljubica Bošković, akcenat je i ovoga puta stavljen na do sada najuspešniji turistički proizvod – jednodnevnu turističku rutu, koja posetiocima omogućava da u jednom danu obiđu sve najatraktivnije turističke lokalitete u našoj opštini.

„Ova ruta se pokazala kao idealna za đačke ekskurzije i organizovane jednodnevne izlete, jer za samo jedan dan, uz dosta zabave i boravka na svežem vazduhu, posetioce vodi od krajnjeg severa do krajnjeg juga naše opštine – od Muzeja hleba u Pećincima, preko Svinjarske kolebe u Donjem Tovarniku i Aksentijevog kućerka u Ogaru, do Obedske bare i Etno kompleksa u Kupinovu“ – kaže Bošković i podseća da je od marta ove godine turistička ponuda u Kupinovu obogaćena električnim minibusom, nazvanim Zeleni zmaj u čast Zmaja Ognjenog Vuka, kojim se posetioci voze na dve linije po obodu Specijalnog rezervata prirode Obedska bara.

Bošković kaže da je ove godine pećinačka opštine predstavljena i kao izuzetna evropska destinacija u Srbiji.

„Naša opština je nedavno, u okviru projekta EDEN koji se realizuje u 16 evropskih zemalja članica ili kandidata za članstvo u EU, proglašena za jednu od tri izuzetne evropske destinacije u Srbiji, čime smo otvorili vrata za razvoj u svetu sve popularnijeg zdravstvenog i velnes (wellness) turizma, za koji pećinačka opština ima velike, još uvek nedovoljno iskorišćene potencijale“ – izjavila je Bošković.

Ovogodišnje Sajmove LORIST (lova i ribolova, sporta i turizma), od 2. do 6. oktobra na Novosadskom sajmu, posetilo je 35.000 ljudi, a svoju ponudu je predstavilo preko 500 izlagača iz 20 država.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje