Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 9. Oktobar 2019.

Brojnim aktivnostima obeležili početak Dečje nedelje

Povratak

Brojnim aktivnostima obeležili početak Dečje nedelje
Brojnim aktivnostima obeležili početak Dečje nedelje

Učenici Osnovne škole “Dušan Vukasović Diogen” u Kupinovu i područnim odeljenjima u Obrežu i Aašanji, u ponedeljak i utorak raznim aktivnostima obeležili su početak Dečje nedelje. U skladu sa ovogodišnjim sloganom “Da pravo svako – dete uživa lako”, prema rečima direktorice škole Ljiljane Živković, učenici su upoznati sa Konvencijom o dečjim pravima, stavovima koje sadrži i saznanjima o zloupotrebi prava deteta.

“U ponedeljak smo realizovali aktivnost tokom koje su učenici nižih razreda izrađivali kartice po članovima Konvencije, tumačili sadržaj zadate kartice i kao krajnji produkt izradili smo izložbeni pano dečjih prava. Drugog dana učenici četvrtog razreda izveli su tradicionalnu aktivnost ,,U tuđim cipelama“ i preuzeli ulogu zaposlenih u školi. Dan je bio za pamćenje uz naše male učitelje, vaspitače i servirke” – rekla je Živković.

Najmlađi Kupinci su šetnjom do crkve Svetog Luke i likovnom radionicom na temu “Jesen u šumi”, kao i takmičarskim igrama i fudbalom u školskom dvorištu, obeležili su početak Dečje nedelje.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje