Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 2. Oktobar 2020.

Bogat program za Dečju nedelju

Povratak

Bogat program za Dečju nedelju
Bogat program za Dečju nedelju

Kulturni centar Pećinci pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci kulturno-umetničkim i obrazovnim programima obeležiće Dečju nedelju koja se održava od 5. do 11. oktobra ove godine pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“.

Direktor ove kulturne ustanove Jovan Devrnja istakao je da je ovogodišnji program bogat, te da su obuhvaćeni učenici kako osnovnoškolskog, tako i srednjoškolskog uzrasta.

„Poštujući sve mere zaštite zbog epidemije korona virusa ove godine uspeli smo da pripremimo različite programe za najmlađe ali i one malo starije. Pored toga, nismo zaboravili ni decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz naše opštine, tako da će i tokom Dečje nedelje kulturni programi biti dostupni i njima“ – rekao je Devrnja.

Za učenike sve tri osnovne škole na teritoriji opštine Pećinci organizovana je edukativno-obrazovna radionica pod nazivom „Klasična muzika i crtani film“ koju vodi teoretičar muzike Branislava Trifunović. Ciljevi radionice su upoznavanje sa muzičkim instrumentima, razvijanje muzičkog sluha i memorije, bogaćenje zvučnog fonda učenika, kao i podsticanje bolje komunikacije među učenicima.

Deca i mladi sa smetnjama u razvoju koja pohađaju izdvojena odeljenja u dve osnovne škole i korisnici Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju tokom Dečje nedelje učestvovaće u projektu pod nazivom „Telo kao instrument – Zajedno u ritmu na selu“ koji se realizuje pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, a u saradnji sa pećinačkim Centrom za socijalni rad. Za njih su pripremljene muzičke radionice u okviru kojih će uz pomoć edukatora i dramskih umetnika Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog naučiti kako svoje telo mogu koristiti kao perkusiju.

Za srednjoškolce je u saradnji sa pećinačkim Domom zdravlja, koji ove godine obeležava 5 decenija od postojanja, pripremljena edukativna tribina „Zdravstvena kultura stanovništva u vreme pandemije virusa COVID-19“ sa ciljem da se mladima prenesu konkretne i proverene informacije o virusu, da se podigne svest ove populacije o opasnosti od virusa, a samim tim informišu o značaju pravilne zaštite sebe i okoline.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje