Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 9. Oktobar 2019.

“Pinokijeva prava” za najmlađe osnovce

Povratak

“Pinokijeva prava” za najmlađe osnovce
“Pinokijeva prava” za najmlađe osnovce

Kao i svake godine, Kulturni centar Pećinci tokom Dečije nedelje za najmlađe osnovce sa teritorije pećinačke opštine pripremio je program prilagođen njihovom uzrastu, a u skladu sa temom i ciljem same Dečije nedelje.

Ove godine, interaktivnom predstavom "Pinokijeva prava", koja je rađena po motivima knjige Aleksandra Čotrića "Knjiga protiv briga" u režiji Slobodana Stankovića, Kulturni centar, prema rečima direktora Jovana Devrnje, želi pre svega da podstakne decu na razmišljanje.

“Predstava je pre svega edukativna, jer govori o dečjim pravima iz Konvencije Ujedinjenih nacija, koja ove godine obeležava 30 godina postojanja. Kao i svake godine, želimo da predstavu pogledaju sva naša deca, tako da će osim Pećinaca, priliku imati i deca u Kupinovu i Šimanovcima. Takođe, u holu našeg Kulturnog centra postavljena je izložba likovnih radova dece iz sve tri matične škole, kao i predškolske ustanove, na temu dečjih prava, čime se naša ustanova aktivno uključila u obeležavanje Dečije nedelje” – rekao je Devrnja.

Predstavu izvodi Dramska sekcija Kulturnog centra, lik Pinokija tumači Slobodan Stanković, a u tridesetpetominutnoj Pinokijevoj avanturi, tokom koje on pokušava da pronađe ukradeni "Bukvar dečjih prava" pomažu mu prava učiteljica i drugar Vlada.

Predstavu “Pinokijeva prava” pogledali su danas i najmlađi učenici osnovnih škola u Kupinovu i Šimanovcima.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje