Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 11. Septembar 2019.

Šimanovčankama priznanje za najlepše dekorisan štand

Povratak

Šimanovčankama priznanje za najlepše dekorisan štand
Šimanovčankama priznanje za najlepše dekorisan štand

Udruženje žena „Šimanovčanke“ nastupilo je tokom prethodnog vikemda na dve manifestacije. Na 40. Višnjićevim danima, održanim u selu Višnjićevu gde počivaju mošti najvećeg srpskog guslara, Šimanovčanke su bile jedino udruženje žena iz naše opštine, dok su na 3. Krofnijadi u Jakovu predstavljale pećinačku opštinu zajedno sa udruženjima žena „Sunčev cvet“ iz Donjeg Tovarnika i „Ogarčanke“ iz Ogara.

Po rečima predsednice „Šimanovčanki“ Dušice Milošević, iako Krofnijada u organizaciji iskusnih domaćica iz Udruženja žena „Jakovke“ ove godine nije bila takmičarskog karaktera, „Šimanovčanke“ su se ipak okitile jednimm vrednim priznanjem.

„Specijalni gost Krofnijade bio je pesnik Stevan Korać, koji je udruženjima žena sa najlepše dekorisanim štandovima uručio na poklon svoju knjigu „U bašti uvelog cveća“. Po njegovoj oceni najlepše dekorisan je bio štand našeg udruženja, drugi najlepši štand postavilo je Udruženje žena „Surčinke“ iz Surčina, a treći Udruženje građana „Ruzmarin“ iz Golubinaca“ – rekla nam je Dušica Milošević.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje