Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 13. Mart 2019.

Opštini Pećinci odobrena četiri velika infrastrukturna projekta

Povratak

Opštini Pećinci odobrena četiri velika infrastrukturna projekta
Opštini Pećinci odobrena četiri velika infrastrukturna projekta

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas opštinu Pećinci gde se sastala sa predsednicima šest sremskih opština i gradonačelnikom Sremske Mitrovice, i razgovarala o ključnim infrastrukturnim projektima koji će u narednom periodu biti realizovani u Sremskom okrugu. Domaćini sastanka bili su načelnik Sremskog upravnog okruga Perica Gaković i predsednik Opštine Pećinci mr Željko Trbović.

Trbović je nakon sastanka, u obraćanju medijima, izjavio da mu je čast što je Opština Pećinci bila domaćin jednom ovakvom sastanku i zahvalio se potpredsednici Vlade što je u posetu došla u pratnji celog svog kabineta i direktora skoro svih velikih javnih preduzeća u Srbiji.

„Potpredsednica Vlade danas nije došla samo u posetu opštini Pećinci, već i u posetu celom Sremu i svima nam je pružila priliku da iznesemo potrebe lokalnih samouprava koje vodimo. Izuzetno sam zadovoljan efikasnošću sa kojom je potpredsednica Vlade sa svojim saradnicima odgovorila na sva naša pitanja. Danas smo samo u opštini Pećinci dogovorili realizaciju 4 velika infrastrukturna projekta vredna nekoliko stotina miliona dinara. Dogovorena je kompletna rekonstrukcija puta Deč – Preka Kaldrma – Ašanja. Reč je o putu koji je svojevremeno projektovan za vozila do 12 tona težine, a danas po njemu voze i kamioni do 50 tona nosivosti, što je praktično potpuno uništilo put, i zbog toga je jako značajno što će ova deonica biti u potpunosti obnovljena. Druga velika investicija je rekonstrukcija puta od Popinaca, preko Školske ulice u Pećincima i ulice Braće Krstić do ukrštanja sa ulicom Slobodana Bajića. Ova investicija će biti realizovana u dve faze, od kojih jedna ove, a druga naredne godine. Još jedna značajna investicija je projekat rekonstrukcije sa proširenjem puta od Subotišta do Ogara. Četvrta investicija koju smo dogovorili sa potpredsednicom Vlade je izgradnja kanalizacione mreže u Obrežu. Ovaj projekat je izuzetno značajan s obzirom na to da će u Obrežu biti izgrađen moderni vizitorski centar, a da je samo naselje na obodu Obedske bare čime će se napraviti veliki iskorak u pravcu očuvanja životne sredine u ovom Specijalnom rezervatu prirode. Još jednom moram da naglasim da sam u potpunosti zadovoljan današnjim sastankom jer će dogovorene investicije u značajnoj meri doprineti unapređenju kvaliteta života građana naše opštine“ – izjavio je prvi čovek pećinačke opštine.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović zahvalila se načelniku Sremskog upravnog okruga i čelnicima sremskih opština na dobro pripremljenom sastanku i najavila da je vrednost danas dogovorenih radova u oblasti putne infrastrukture na teritoriji celog Sremskog okruga dodatnih 1,3 milijarde u odnosu na redovno održavanje puteva.

„Sa Železnicama Srbije dogovorili smo da do juna budu rešeni svi pružni prelazi na teritoriji Okruga. U Sremu imamo opštine koje su direktno vezane za jedan veliki projekat modernizacije brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada. Da nema tako dobre saradnje Okruga i Opština koje se nalaze na ovom delu pruge, nisam sigurna da bismo uspeli da uradimo sve u roku, posebno kada je u pitanju eksproprijacija zemljišta i neke druge stvari koje su neophodne kao uslov da bismo mogli da realizujemo ovaj projekat. Zahvalila bih se i Sremskoj Mitrovici na svemu što radi u pripremi projekta novog autoputa od Sremske Rače do Kuzmina, čiju izgradnju želimo da počnemo već tokom juna. Ovi sastanci su od ogromnog značaja i za ministarstvo, i verujem da na ovaj način pokazujemo da radimo zajedno i da smo tim. Sve ono što smo danas dogovorili nije samo spisak želja, realno smo dogovarali šta je moguće uraditi ove, a šta iduće godine i zajedno ćemo pratiti realizaciju projekata“ – rekla je Mihajlović.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković naglasio je da je današnji sastanak bio iscrpan i da su donete važne odluke.

„Tema je bilo zaista mnogo – od ozakonjenja objekata, građevinskih i elektronskih dozvola do katastra i gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Sremski upravni okrug je bio spona između jedinica lokalnih samouprava i ministarstva, i kanali komunikacije su odlično funkcionisali“ – izjavio je Gaković.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje