Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 12. Jul 2018.

TRBOVIĆ: Povećaćemo sigurnost građana i njihove imovine

Povratak

TRBOVIĆ: Povećaćemo sigurnost građana i njihove imovine
TRBOVIĆ: Povećaćemo sigurnost građana i njihove imovine

Opštinsko veće Opštine Pećinci na jučerašnjoj devetoj sednici, između ostalog utvrdilo je predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Pećinci, kao i predlog Odluke o formiranju jedinice civilne zaštite opšte namene.

Kako je obrazložio predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, koji je ujedno i komandant štaba za vanredne situacije izmenama je predloženo da ulogu poverenika civilne zaštite obavlja predsednik Saveta mesne zajednice, kao i da se formira Jedinica civilne zaštite opšte namene sa 44 obveznika, koju bi sačinjavali komandir voda, zamenik komandira i 6 odeljenja sa po 7 obveznika.

“Predloženim izmenama će se postići optimalna veličina jedinice, poboljšati struktura, ali i stvoriti povoljniji uslovi za finansiranje i funkcionisanje Jedinice civilne zaštite opšte namene u našoj opštini, što će doprineti sigurnosti i bezbednosti naših građana i njihove imovine” – rekao je Trbović.

Većnici su takođe usvojili i Izveštaj o realizovanim aktivnostima Saveta za bezbednost saobraćaja na opštinskim putevima i ulicama naseljenih mesta opštine Pećinci za 2017. godinu, a kako je izložio Milan Stepanović predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, sve aktivnosti imaju za cilj što veću bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

“Pored niza aktivnosti kojima podstičemo bezbednost svih učesnika, posebno želim da istaknem tribinu “Na maturu bez automobila”, koju organizujemo sa Opštinom Pećinci u saradnji sa školama. Tribina je veoma edukativna, a svake godine naši maturanti prevezeni su autobusima do mesta gde se održavaju maturske večeri i vraćeni kućama, i time su predupređene eventualne saobraćajne nezgode” – kazao je Stepanović i dodao da su ove kao i druge aktivnosti doprinele da nema povećanja broja saobraćajnih nezgoda, nastradalih i povređenih tokom protekle godine kao i da je bezbednost na opštinskim putevima na zadovoljavajućem nivou.

Tokom protekle godine Savet je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Opštinom Pećinci realizovao niz aktivnosti – od organizovanja edukacije za traktoriste i podele rotacionih svetala i reflektujućih trouglova, preko organizovanja okružnog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju”, tribine “Na maturu bez automobila” do organizovanja saobraćajno-obrazovnog časa za đake prvake “Pažljivko”.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje