Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 14. Mart 2018.

Veliki uspeh mladog sportiste iz Pećinaca

Povratak

Veliki uspeh mladog sportiste iz Pećinaca
Veliki uspeh mladog sportiste iz Pećinaca

Već niz godina Stefan Marković, član Tekvondo kluba Zmaj iz Pećinaca, najbolji je mladi sportista u opštini Pećinci, a u raznim anketama često se nalazi i na listama najuspešnijih sportista u Sremu. Niska medalja nastavljena je i u 2018. godini, a kruna svega će biti prilika da se uskoro takmiči i na Prvenstvu sveta za juniore.

„Stefan Marković je nedavno osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u kategoriji do 48 kilograma. Potom su usledili izborni mečevi za sastav reprezentacije, u kojima je Stefan bio uspešan, te je stekao pravo da Srbiju i pećinačku opštinu predstavlja na Prvenstvu sveta za omladince u Hamametu (Tunis), od 9. do 12. aprila“ – kaže Borko Krstić, trener TK Zmaj.

Najbolji mladi sportista je na kvalifikacionim mečevima dokazao da nije slučajno u samom vrhu u ovom sportu.

„Nedavno sam imao izborne mečeve sa Lazarom Adamovićem, kojeg sam pobedio u finalu poslednjeg Prvenstva Srbije, trebalo je da se borim u meču (do dve pobede) i sveukupni pobednik bi stekao vizu za Tunis. U prvom meču je bilo 16:4, a u drugom 12:5, te treći nije bio potreban. Presrećan sam zbog ovog uspeha, a posebno mi je drago što je i trener Krstić prezadovoljan kako sam se borio“ – rekao je Stefan Marković.

Pre odlaska u Tunis, juniorska reprezentacija Srbije imaće pripreme na Košutnjaku u Republičkom zavodu za sport, od 19. do 25. marta.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje