Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 5. Oktobar 2016.

Večeras počinje Srem film fest

Povratak

Jedan od pokrovitelja festivala je i Opština Pećinci, a Agencija za razvoj opštine Pećinci je suorganizator ove manifestacije. Jedna od 11 lokacija na kojima će biti održane projekcije je Kulturni centar Pećinci. Projekcije će u pećinačkom Kulturnom centru biti održane u subotu, 8. oktobra, od 13.00 časova.

Večeras počinje Srem film fest
Večeras počinje Srem film fest

U hotelu „Termal“ u Vrdniku večeras će svečano biti otvoren IV Srem film fest, festival dokumentarnog turističkog i ekološkog filma. Tokom tri festivalska dana biće prikazano 60 dokumentarnih filmova autora iz 31 zemlje, sa svih pet kontinenata. Projekcije će biti održane na 11 lokacija u devet gradova srpskog i hrvatskog dela Srema.

Festival, čiji je organizator Udruženje filmskih, televizijskih i radio stvaralaca “Sremfilm” iz Sremske Mitrovice, pored filma promoviše i turističke potencijale kulturno-istorijskog nasleđa i prirodne resurse, kao i razvijenu multikulturalnost i interkulturalnost Sremske regije.

Srem film fest su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i mnogi drugi. Jedan od pokrovitelja festivala je i Opština Pećinci, a Agencija za razvoj opštine Pećinci je suorganizator ove manifestacije.

Jedna od 11 lokacija na kojima će biti održane projekcije je Kulturni centar Pećinci. Projekcije će u pećinačkom Kulturnom centru biti održane u subotu, 8. oktobra, od 13.00 časova.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje