Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Доњи Товарник

Свињарска колеба

У дворишту Ловачког дома у Доњем Товарнику направљена је реплика традиционалне свињарске колибе као подсећање на некадашњи начин живота сточара из Доњег - свињског Срема. Туристи имају прилику да се огреју крај отвореног огњишта, да гледају како се спрема сремски свињарски паприкаш, да сами пеку сланиницу на штапу, уживају у укусу кромпира у љусци преливеног дрождином, да пробају традиционалне специјалитете од дивљачи. Угођај у овој пламеном ватре оплемењеној колиби употпуњују приче искусних локалних ловаца.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Црква Мајке Ангелине (Манастир Обед)

Налази се на малом узвишењу унутар потковице Обедске баре. О ктитору манастира Обед, као и о прецизном времену његовог настанка, преплећу се легенде и историјске чињенице. Тако је у народу овог краја укорењено веровање да је ову дрвену цркву подигла деспотица Ангелина Бранковић од дрвене грађе брода којим је са синовима и моштима свог супруга деспота Стефана допловила до Купиника 1486. године, у знак захвалности Богу што је срећно допутовала.

прочитајте више
Предео где природа грли историју

Обедска бара

Специјални резерват природе Обедска бара је у свету чувено мочварно подручје, које је кроз своју дугу историју представљало право уточиште за живи свет, али и за многобројне истраживаче. Налази се у општини Пећинци.

прочитајте више
Седиште Туристичке организације општине Пећинци

Етно кућа у Купинову

Најстарија очувана стамбена зграда у селу је кућа породице Путник, сада Етно-кућа. Грађена је крајем 18. века и у потпуности је очувала првобитни изглед. Окућница је организована као традиционално сеоско домаћинство са почетка 19. века које уз кућу садржи и пратеће зграде: вајат и шталу, амбар, хлебну пећ, или „фуруну“ и зидани бунар са дрвеном капом.

прочитајте више

Сервиси

Анкета

Да ли вам се свиђа нови сајт?

ГЛАСАЈ

Резултати анкете

Актуелно

Нерешено јуче у Попинцима Понедељак, 18. Новембар 2019.

Нерешено јуче у Попинцима

Попиначки сремсколигаш није успео да у два последња кола, као домаћин, дође до максималног плена и тако умногоме поправи положај на табели. Најпре је, у 13. колу, поделио бодове са Митросемом, да би тако било и на јучерашнјој утакмици против Хајдука из Вишњићева.Почетну иницијативу домаћин јуче није успео да материјализује.

Бронза за Љубицу Штетић Уторак, 12. Новембар 2019.

Бронза за Љубицу Штетић

Нерешено јуче у Товарнику Понедељак, 11. Новембар 2019.

Нерешено јуче у Товарнику

За све је крива Кристина Понедељак, 11. Новембар 2019.

За све је крива Кристина

Спортски викенд за нама Недеља, 10. Новембар 2019.

Спортски викенд за нама

Вуна за сва времена Недеља, 10. Новембар 2019.

Вуна за сва времена

Млади за младе Субота, 9. Новембар 2019.

Млади за младе

Календар

Кликните на означено поље за детаље