Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 10. Октобар 2019.

Снажна емотивна и психолошка подршка

Повратак

Снажна емотивна и психолошка подршка
Снажна емотивна и психолошка подршка

Осам корисника услуге Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју били су 8. октобра на терапијском јахању у Бојчинској шуми. Ово је трећа сезона како корисници Дневног боравка учествују у пројекту терапијског јахања, који реализује Удружење „Социо-екологично“, у сарадњи са Коњичким клубом „Бојчин“ и уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Часу терапијског јахања присуствовала је и Биљана Јовичић, директорка пећиначког Центра за социјални рад који је пружалац услуге у Дневном боравку у Суботишту. Како нам је рекла, након две сезоне похађања часова терапијског јахања код деце је приметан напредак.

„Деца су се већ увелико навикла на коње и радују се сваком одласку на јахање. Након две сезоне приметан је позитиван утицај терапијског јахања на децу и напредак у психомоторним способностима“ – изјавила је Јовичић.

Председница Удружења „Социо-екологично“ Ружица Мркаљ каже да деца са сметњама у развоју током часова јахања остварују толико дубоку и присну везу са коњима, да заборављају на своје тешкоће и проблеме.

„Са тог аспекта, терапијско јахање представља снажну емотивну и психолошку подршку за све кориснике програма и веома ми је драго што смо, захваљујући доброј сарадњи са пећиначком локалном самоуправом и Центром за социјални рад, и ове године успели да у програм укључимо децу из Дневног боравка“ – рекла нам је Ружица Мркаљ.

Полазници програма су у претходне две сезоне толико напредовали у вештини јахања, да је овога пута организовано и мало такмичење у јахању између чуњева, што је деци причинило посебно задовољство.

Календар

Кликните на означено поље за детаље