Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 4. Октобар 2019.

Откупљен објекат за нови ловачки дом у Брестачу

Повратак

Откупљен објекат за нови ловачки дом у Брестачу
Откупљен објекат за нови ловачки дом у Брестачу

Брестачки ловци синоћ су имали два разлога за славље. Један је обележавање крсне славе Ловачког друштва Брестач, Светог Евстатија, а други је тај што је управо јуче потписан уговор о откупу објекта који је некада коришћен као станица за откуп дувана, а који ће бити преуређен у нови, пространији ловачки дом.

Радосну вест, на коју се чекало дуже од годину дана, објавио је председник Ловачког друштва Брестач Предраг Крњулац, који се уједно захвалио руководству општине Пећинци на труду који је уложило да ова инвестиција буде реализована.

Свечаности су присуствовали и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, председник Ловачког удружења „Обедска бара“ Раде Видосављевић и председник Савета месне заједнице Брестач Марко Сретковић, а Трбовић је обећао и подршку пећиначке локалне самоуправе у реновирању објекта новог ловачког дома.

„Откупљени објекат мора бити реновиран како би одговарао потребама ловаца, а Општина Пећинци ће обезбедити средства за обнову објекта. Верујем да ће већ за неколико месеци нови ловачки дом бити спреман за усељење“ – рекао је у свом обраћању председник Трбовић.

Како нам је рекао Предраг Крњулац, простор који је Ловачко друштво Брестач до сада користило, иако уређен, својом величином више није задовољавао потребе ловаца, а након што је пре неколико година у непосредној близини изграђена нова месна амбуланта, постало је неопходно да се пронађе нови простор за ловачки дом.

Календар

Кликните на означено поље за детаље