Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 10. Октобар 2019.

Општина подржала иницијативе ученика

Повратак

Општина подржала иницијативе ученика
Општина подржала иницијативе ученика

Поводом обележавања Дечије недеље пећиначка локална самоуправа организовала је јуче Дан отворених врата за представнике ученичких парламената основних школа са територије пећиначке општине. Младе парламентарце је примио Зоран Војкић, заменик председника Општине Пећинци, који је том приликом рекао да је ова посета постала традиционална и да је ово, свакако прилика да се основци упознају са радом локалне самоуправе и да у директном разговору са општинским руководством изнесу своје предлоге и проблеме са којима се сусрећу.

Војкић је нагласио да је циљ Општине Пећинци да сви ученици на њеној територији имају једнаке услове за боравк у школи и стицање знања. Уједно је најавио да се ових дана расписује тендер за реконструкцију школе у Карловчићу, а након тога и тендер за реконструкцију школе у Купинову, као и да је у плану реконструкција школе у Пећинцима.

“Припремни радови за изградњу прве фазе новог објекта предшколске установе у Шимановцима су већ почели, а ми очекујемо да ће се већ током наредне године шимановачки малишани уселити у нове просторије” – рекао је Војкић.

Он је ученицима поручио да вредно раде на стицању знања и да се образују, јер је интензивним индустријским развојем пећиначке општине створена велика потреба за школованим кадровима и, како је рекао, образовани млади људи имаће могућност да лако пронађу запослење и да успешну професионалну каријеру остваре у општини у којој су рођени.

Током разговора са замеником председника, основне школе покренуле су неколико заједничких тема, попут организовања трибина о дигиталном насиљу, какве су већ организоване раније, као и већи ангажман на едукацији ученика из области екологије. Тако је један од предлога био да се за школе набаве контејнери за сортирање отпада који би били постављени у школским двориштима. Војкић је подржао предлоге ученичких парламената и најавио да ће пећиначка локална самоуправа пружити подршку школама у изради пилот пројеката из ових области.

Такође, заменик председника је подржао иницијативу ученика основне школе из Купинова, која учествује у програму за Чистије и зеленије школе у Војводини, да се више ради на едукацији грађана о значају заштите животне средине путем дељења флајера и штампања плаката.

Календар

Кликните на означено поље за детаље