Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 4. Октобар 2019.

Ново возило и мобилни ултразвук за пећиначки Дом здравља

Повратак

Ново возило и мобилни ултразвук за пећиначки Дом здравља
Ново возило и мобилни ултразвук за пећиначки Дом здравља

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић уручио је данас директорици пећиначког Дома здравља Дубравки Цветковић Мићић кључеве новог аутомобила за рад на терену, која су, заједно са мобилним ултразвуком, добијена на основу уговора о суфинансирању мера популационе политике кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Како нам је рекао председник Трбовић, популациона политика и улагање у здравство су једни од приоритета пећиначке локалне самоуправе.

„Ми већ годинама примењујемо читав низ мера за подстицање рађања у нашој општини, које дају резултате, у том смислу да се не смањује број новорођених у нашој општини, а од изузетне је важности и да је ниво здравствене услуге за све грађане, а посебно за труднице и бебе на нивоу који имају већи здравствени центри. Поред овог возила које ће служити за рад на терену, до сада смо купили 4 нова аутомобила за рад патронажне службе и једно ново санитетско возило, јер смо свесни да Дом здравља и лекари морају бити мобилни и спремни да у сваком тренутку стигну до сваког пацијента на територији наше општине“ – рекао је Трбовић.

Нова опрема ће, према речима директорице Дубравке Цветковић Мићић, у значајној мери допринети ефикаснијем раду на унапређењу репродуктивног здравља, решавању проблема неплодности, здравијем родитељству, али и значајнијем усклађивању рада и родитељства.

„Oво возилo је од огромног значаја за функционисање нашег Дома здравља и његових служби. Ми сада, са овим возилом и мобилним ултразвучним апаратом можемо да дођемо до сваког пацијента на терену, јер без обзира на све превентивне прегледе и на све наше позиве, постоји категорија пацијената која се не одазива ни једном нашем позиву, а ово ће бити прилика да дођемо до њих и да на време урадимо прегледе, било да је везано за наталитет, било за превенцију карцинома. У оквиру овог пројекта добијене су још и струњаче за рад вежби са трудницама пре порођаја, затим потрошни материјал за папаниколау тест, као и штампач“ – изјавила је Цветковић Мићић.

Укупна вредност пројекта износи 3.743.379,00 динара, од чега је пећиначка локална самоуправа обезбедила средства у износу од 553.926,60 динара.

Календар

Кликните на означено поље за детаље