Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 8. Новембар 2019.

Нови трг биће украс Пећинаца

Повратак

Нови трг биће украс Пећинаца
Нови трг биће украс Пећинаца

Јуче су почели радови на уређењу трга испред храма Светог Николе у Пећинцима. У оквиру ових радова комплетна бетонска подлога биће замењена бехатоном, на тргу ће бити постављена фонтана, нова расвета, жардињере са цвећем и клупе, а биће засађено и дрвеће. Уједно, биће уклоњена и ограда око храма, па ће цео простор испред храма постати једна целина.

„Овај трг је замишљен тако да буде украс центра Пећинаца и пријатно место за одмор и дружење мештана. Пећинци су, као административни центар, врло често прво што посетиоци наше општине имају прилику да виде и на основу чега стварају први утисак о нама. Зато локална самоуправа већ годинама улаже у уређење насеља. До сада смо завршили уређење спољашњости Културног центра, изградили нови парохијски дом, реконструисали прву зграду дома здравља и зграду предшколске установе. Стару пијацу смо уклонили са простора иза храма Светог Николе и преселили је на нову комунално опремљену локацију. Уредили смо и путне појасеве у улицама Слободана Бајића и Јове Негушевића, чиме смо оспособили и додатни паркинг простор у центру насеља. Све то је допринело да Пећинци данас изгледају знатно уређеније него пре само неколико година. То, наравно, није крај. Чека нас још много посла у Пећинцима, а динамика радова ће пре свега зависити од прилива средстава“ – изјавио је данас председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић приликом обиласка радова.

Председник Савета месне заједнице Пећинци Златко Јовичић нагласио је да је уређење трга још један показатељ да локална самоуправа има разумевања за потребе грађана Пећинаца и поручио да ће нови простор, када буде завршен, служити на понос свим Пећинчанима.

Укупна вредност радова је 21,5 милиона динара, од чега је 10 милиона издвојило Министарство државне управе и локалне самоуправе, док је остатак обезбедила Општина Пећинци из буџетских средстава.

Календар

Кликните на означено поље за детаље