Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 20. Новембар 2020.

Најтежи дан за општину Пећинци од почетка пандемије

Повратак

Најтежи дан за општину Пећинци од почетка пандемије
Најтежи дан за општину Пећинци од почетка пандемије

У општини Пећинци убрзано расте број потврђених случајева инфекције корона вирусом. Према подацима Штаба за ванредне ситуације општине Пећинци, 19. новембра потврђено је 22 нова случаја инфекције вирусом COVID-19, а укупан број активних случајева инфекције попео се на 60.

Пећиначки Штаб ће на сутрашњем заседању, на основу података за последња 24 часа и укупног броја случајева инфекције који су у наглом порасту, разматрати увођење ванредне ситуације на подручју пећиначке општине и пооштравање прописаних мера заштите од ширења заразе на локалу.

Расте и број грађана који се са симптомима респираторних инфекција јављају у пећиначку ковид амбуланту. У претходна 24 часа обављено је 73 прегледа, тестирано је 37 пацијената, а инфекција корона вирусом потврђена је код 22 пацијента. На основу ових података за очекивати је даље погоршање ситуације у наредним данима, поручују из Штаба за ванредне ситуације, и још једном апелују на грађане да поштују мере заштите, а посебно да не организују и не посећују славља, која су извор ширења заразе.

Календар

Кликните на означено поље за детаље