Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Субота, 9. Новембар 2019.

Млади за младе

Повратак

Млади за младе
Млади за младе

Тоновима из познатих Дизнијевих цртаних филмова у интерпретацији Ирине Арсенијевић из Шимановаца и квартета Маестре из Сремске Митровице, у Културном центру Пећинци јуче је започео Концерт дечје музике чиме је свечано отворен други Сајам културе младих на селу. Сајам по други пут организује пећиначки Културни центар под покровитељством општине Пећинци и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Током новембра, на сцени Културног центра смењиваће се млади и талентовани представници своје генерације из општине Пећинци, а како нам је рекао Дејан Живановић помоћник председника Општине, ова манифестација је својеврсна промоција шаренолике лепезе успешних младих људи који својим примером могу бити узор не само својим вршњацима, него и генерацијама које долазе.

„Пећиначка локална самоуправа подржава пре свега Културни центар као перјаницу нашег културног идентитета. С обзиром да су активности Културног центра оријентисане пре свега ка нашим најмлађим суграђанима и младим људима, да им пружају прилику да се искажу и докажу у својој средини и да на тај начин развију свој таленат, ми смо спремни да подржимо сваку манифестацију коју организује ова установа, јер је управо то прилика да наши најмлађи суграђани изразе свој идентитет, потенцијал и своје креативне способности“ – рекао је Живановић.

Уз маестралне „Маестре“ током сат времена концерта, салом Културног центра одзвањао је фантастичан глас младе Ирине Арсенијевић која је свакако још једном приказала пећиначкој публици свој несумњиви музички таленат. Сцену Културног центра, уз занимљиву сценографију прилагођену најмлађима, употпунили су и званични промотери овогодишњег Сајма културе младих на селу студенти Марија Колак из Шимановаца и Јован Чикић из Пећинаца, а по речима Слободана Станковића, Културни центар увек и на прво место ставља младе људе.

„Наш циљ је да окупимо сву децу са територије наше општине у овом храму културе, да им пружимо разноврсне секције, да их усмеримо и да им пружимо прилику да се од најранијих дана баве музиком, игром, песмом, глумом или поезијом. Зато је програм овогодишњег Сајма замишљен управо као колаж свих талената са територије наше општине, младих људи који желе да покажу свој таленат. Оно што треба да нагласимо јесте да овогодишњи Сајам пружа посетиоцима могућност да сваког петка и суботе уживају у различитим садржајима, а потрудили смо се и да садржај прилагодимо не само младима, него и онима који се тако осећају“ – изјавио је Станковић.

Седамнаестогодишња Ирина Арсенијевић, певањем се бави од своје пете године, похађа Академију забаве и уметности О&М, позајмљује глас јунацима цртаних филмова, а како каже, управо на сцени Културног центра Пећинци започела је своје прве кораке.

„Драго ми је да могу да наступам са дивним квартетом какав су Маестре и да наступам пред нашим малишанима са песмама из Дизнијевих цртаћа. Захвална сам Општини Пећинци и Културном центру на позиву да учествујем на овој манифестацији, јер сваки наступ доста значи, стичу се нова искуства, а мени је увек драго да наступам на овој сцени“ – казала је Ирина.

Током седам сајамских вечери, од 8. до 29. новембра у сали Културног центра, публика ће уживати у дечјој, духовној, класичној и рок музици, као и песничким, позоришним и филмским програмима, док ће пратећи програми бити организовани у сарадњи са Дневним боравком за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту.

Већ вечерас, у 19.00 часова, лјубитељи писане речи, биће у прилици да уживају током промоције збирке песама младе песникиње Кристине Арсенијевић из Попинаца, иначе студенткиње Филолошког факултета у Београду на одсеку за српски језик и књижевност, која је издала књигу под називом “За све је крива Крстина”.

Манифестацију “Сајам културе младих на селу” Културни центар организује у сарадњи са пећиначком ПУ "Влада Обрадовић Камени", ОШ "Слободан Бајић Паја" Пећинци, ОШ "Душан Јерковић Уча" Шимановци, ОШ "Душан Вукасовић Диоген" Купиново, СТШ "Миленко Веркић Неша" Пећинци, пећиначком Народном библиотеком, Удружењем младих активиста Пећинци, Архијерејским намесништвом пећиначким и пећиначким Центром за социјални рад.

Календар

Кликните на означено поље за детаље