Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 28. Јул 2020.

Знатно унапређена функционалност објекта

Повратак

Знатно унапређена функционалност објекта
Знатно унапређена функционалност објекта

Радови на комплетној реконструкцији зграде основне школе у Карловчићу улазе у саму завршницу. Како је током обиласка радова председника Привременог органа општине Пећинци мр Жељка Трбовића информисао шеф градилишта Милош Радисављевић, објекат би у потпуности требао да буде завршен и усељен до почетка школске године.

„Због панденије смо имали проблема са испоруком материјала, али сналазимо се и радови мање-више теку како је и предвиђено. у оквиру радова на реконструкцији комплетно су замењене све инсталације – водовод, грејање и канализација, као и електроенергетске инсталације и инсталације слабе струје. Објекат је у потпуности обновљен. Остали су буквално само зидови и темељи, а чак су и делови темеља поправљени“ – рекао је Радисављевић.

Председник Трбовић је нагласио да је у оквиру пројекта вредног 90 милиона динара, објекат добио не само потпуно нови изглед, већ му је значајно унапређена и функционалност.

„Простор је током реконструкције у значајној мери прилагођен потребама ученика и наставног кадра. Уграђено је централно грејање на пелет са котлом велике снаге, а утрошак енергије ће бити вишеструко смањен изолацијом и зидова и таванског простора. Школа је прилагођена и особама са инвалидитетом, па су тако на свим улазима изграђене приступне рампе, а опремљени су и тоалети прилагођени потребама особа са инвалидитетом“ – изјавио је Трбовић и подсетио да је основна школа у Карловчићу била у јако лошем стању, јер у њу деценијама није озбиљније улагано.

Календар

Кликните на означено поље за детаље