Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 9. Октобар 2019.

Бројним активностима обележили почетак Дечје недеље

Повратак

Бројним активностима обележили почетак Дечје недеље
Бројним активностима обележили почетак Дечје недеље

Ученици Основне школе “Душан Вукасовић Диоген” у Купинову и подручним одељењима у Обрежу и Аашањи, у понедељак и уторак разним активностима обележили су почетак Дечје недеље. У складу са овогодишњим слоганом “Да право свако – дете ужива лако”, према речима директорице школе Љиљане Живковић, ученици су упознати са Конвенцијом о дечјим правима, ставовима које садржи и сазнањима о злоупотреби права детета.

“У понедељак смо реализовали активност током које су ученици нижих разреда израђивали картице по члановима Конвенције, тумачили садржај задате картице и као крајњи продукт израдили смо изложбени пано дечјих права. Другог дана ученици четвртог разреда извели су традиционалну активност ,,У туђим ципелама“ и преузели улогу запослених у школи. Дан је био за памћење уз наше мале учитеље, васпитаче и сервирке” – рекла је Живковић.

Најмлађи Купинци су шетњом до цркве Светог Луке и ликовном радионицом на тему “Јесен у шуми”, као и такмичарским играма и фудбалом у школском дворишту, обележили су почетак Дечје недеље.

Календар

Кликните на означено поље за детаље